Team

Labland is opgestart door Eva De Meyst en Steven Vromman, vanuit persoonlijke gedrevenheid en enthousiasme. Omdat we vinden dat we verstandiger moeten bouwen in stedelijk Vlaanderen, ruimte een schaars goed is en we deze beter kunnen benutten. Twee jaar en veel boeiende gesprekken later ontvingen we een projectsubsidie van de provincie Oost-Vlaanderen. Nu werken we aan een experimenteerplek terwijl we ons netwerk van experts en partners uitbreiden.


Raad van bestuur

Nick Pays - voorzitter

Elke dag zie ik bouwkranen in de weer en vrachtwagens met beton en bakstenen aan- en afrijden. De stad is een grote bouwwerf. Ik zie ook mensen die moeite hebben om bij te benen of vrienden die verder van de stad gaan wonen. Er moet nog zoveel gebeuren op vlak van stedelijk wonen dat ik mijn steentje wil bijdragen. En dat moet geen 'baksteentje' zijn.

Ik hou me bezig met bodemonderzoek, bodemsanering, asbest en sloop en zo kom ik vaak met architecten, aannemers en ontwikkelaars in contact.

LinkedIn 

Hilde Vanwildemeersch - secretaris

Ik rolde in de strobalenbouw via Casa Calida vzw bij Het StroBuro, een bedrijf dat gebouwen van strobalen- en kalkhennep neerzette. Ik was medeoprichter en -zaakvoerder en deed communicatie, adviesverlening, begeleiding van zelfbouwers, workshops en lezingen en bouwde ons netwerk uit.

Ondertussen trek ik Woonder, een coöperatie voor natuurlijk bouwen. Met bouwprofessionals en enthousiaste particulieren bouwen we aan een sterk forum waarin we gezond, comfortabel en ecologisch bouwen vanzelfsprekend maken.

LinkedIn - Woonder

Liesbeth Vlerick - penningmeester

Sinds mijn studie als fotografe ben ik bezig met restruimtes en transitzones. Dit resulteerde in een parcours van tijdelijk gebruik van ruimtes voor expo's (niet voor mezelf maar voor anderen) tot het opstarten van een vrijstaat waar faciliteren van nieuwe experimenten centraal staat (DOK). 

Dagelijks word ik geconfronteerd stedelijke vraagstukken. Ik ben steeds zoekend naar nieuwe oplossingen om het leven in de stedelijke context positief maar ook realistisch vorm te geven. 

DOK website

Karel Lootens - bestuurslid

Voorheen werkzaam bij De Punt

Actief bij Dégage - autodelen

Mede-oprichter van Wooncoop cvba

Lukas Vanelderen - bestuurslid

Fysicus en analyticus. Vrijwilliger bij Labland. 

Mede-oprichter van Wooncoop cvbaUsing Format