Inschuifhuis

 

 

Project

Labland start samen met enkele modulaire woningbouwers, het proefproject "Inschuifhuis". 

Modulair bouwen: verplaatsbare woonmodules met een zero-impact.
Labland experimenteert met modulair wonen in stedelijke context. 

Deze krachten samengebundeld leidde tot de ontwikkeling van een woonmodel voor compacte, ecologische (ver)nieuwbouw rijwoningen. Het "Inschuifhuis" laat toe om op een kostenefficiënte manier, in enkele weken tijd, een lastig te renoveren woning te slopen en te vervangen door een pasklare BEN-woning.

 

Verhaal

Heel wat Gentse woningen zijn in erbarmelijke staat: zo versleten dat renoveren onmogelijk en niet meer wenselijk is. Hun eigenaars zien op tegen het hele proces van slopen en opnieuw bouwen. Voor aannemers en ontwikkelaars is het niet interessant versnipperd te werken en slechts hier en daar een rijwoning te vernieuwen. Het is een wijdverbreid, moeilijk aan te pakken probleem.We hebben eenvoudige, haalbare oplossingen nodig. 

Prefab bouwen zit in de lift. Modulair wonen wordt een mooie toekomst toegedicht. Kunnen we daar een (deel van de) oplossing vinden? Met dit proefproject willen Labland en Ark Shelter aantonen dat het mogelijk is een woning in slechte staat te vervangen: 

  • op een snelle en eenvoudige manier;
  • met een ecologische en kwalitatieve nieuwe woning;
  • aan een prijs die lager is dan traditionele nieuwbouw.

Op korte termijn willen we één of enkele van deze woningen in Gent realiseren. Met deze pioniersprojecten willen we aantonen dat het concept haalbaar en vrij eenvoudig is. Zo geraken andere eigenaars geïnspireerd om die stap ook te zetten! En zetten we samen een grote stap voor meer betere woningen.

 

Meer info

Benieuwd of een inschuifhuis een oplossing kan zijn voor jouw woning?

Neem dan contact op via inschuifhuis.be

Using Format